ZONGULDAK / EREĞLİ - Ereğli Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: dilimizin zengikleri

Ock

Ocak ayı etkinlikleri kapsamında okulumuz Tarih öğretmenleri tarafından Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte “ Hatırlatmaca" etkinliği yapılmıştır.Dilimizin zenginliklerinin tanınmasını,kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, kültür birikimini, düşünce dünyasını keşfetmiş oldular.

Ock

Okulumuz Tarih öğretmenleri tarafından Dilimizin Zenginlikleri(Sözlük Özgürlüktür )Projesi kapsamında Divanu Lügati't Türk'te de geçen günümüzde sıkça kullandığımız kelimelerle özgün olarak hazırlanan Hatırlatmaca ve Anlamını Bul oyunlari oynatılıp, öğrencilerimizin, atalarımızın kullandığı kelimeleri bulup, dilimizin zenginlikleriyle tanışmaları, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle  buluşmaları, buna bağlı olarak da dili daha iyi kullanmaları hedeflenmiştir. Çalışmada emeği geçen öğrencilerimize ve Tarih zümresi öğretmenlerimiz Nülifer İNGÖK, Serap OKAY ve Zeliha ALAGÖZ'e teşekkür ederiz.

DİLİMİZİN ZENGİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA SAFAHAT PANOMUZ

Safahat Okumaları Kapsamında Etkinlikerimiz Devam Ediyor