ZONGULDAK / EREĞLİ - Ereğli Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi

Ereğli Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi

Kepez Mah. 1 Nolu Kayalık Sok. No 67 Ereğli /Zonguldak
Vizyon
Kdz Ereğli Atatürk Anadolu Lisesi’ni görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş, yönetici, öğretmen kadrosu, öğrenmeye açık donanımlı öğrencileri, mezunları, kurumla bütünleşmiş velileriyle birliktelik sağlayarak; Katılımcı, kendine güvenen, öğrenmeyi temel gereksinim olarak gören, kendisiyle barışık, toplumsal aydınlanmada ve çağdaşlaşmada öncü olan, doğaya duyarlı, sosyal ve kültürel etkinliklerde başarılı, her biri ayrı bir değer olan öğrencilerini, en iyi şekilde yetiştirerek ülkenin seçkin üniversitelerine yerleştiren ve hayata hazırlayan güçlü bir kurum haline getirmek.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, laik, demokrasinin gereklerini yerine getiren, milli kültür ve değerlerini özümsemiş gençler yetiştirmektir. Bu bilinçle biz, öğrencilerimizin 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun eğitim ve öğretim almalarını gerçekleştirmek, gözlem gücü gelişmiş, teknolojiyi kullanan, analiz yapabilme kabiliyeti bulunan öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerin bireysel farklılıklarının doğal olduğunu benimseyerek yeteneklerini ön plana çıkarmak; duyarlı, sorumlu, gelişimci, yenilikçi, saygılı, cesur, özgüveni gelişmiş hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmek; Topluma, cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, insanlığın ortak kültürel mirasına katkıda bulunan, vatan ve millet sevgisi ile yüreği çarpan, Türkçeyi çok güzel kullanan ve koruyan, en az bir yabancı dil bilen bireyler kazandırmak için varız.
Başarılar
Lys sınavına giren öğrenci sayısı:108 Üniversiteye yerleşen toplam Öğrenci sayısı:79 Lisansa yerleşen öğrenci sayısı:79 Yerleştirme Yüzdesi:%72,5
Servis
Kepez Mah. 1. nolu kayalık sokak no:67 Ereğli / ZONGULDAK