ZONGULDAK / EREĞLİ - Ereğli Borsa İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi

Nis

2.DÖNEM 1.SINAVLARA MAZERETİ SEBEBİYLE GİREMEYEN ÖĞRENCİLERE AİT TELAFİ SINAV TAKVİMİ.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında çıktığımız bu yolda kadim tarihimizin aktarımında bize ışık tutan atasözleri ve deyimler, sözlü kültürümüzün en önemli öğelerindendir. Toplumsal ve bireysel yaşantımızdan elde edilen binlerce yıllık birikimlerin ürünü olan bu sözler dilimizin en güzel örneklerini oluşturmaktadır. Hâlâ ve sonraya da aynı dilsel canlılık ile aktarımda bulunacak olan bu sözleri, maketleştirerek sunduk. "Hadi tahmin et." sloganıyla  biraz da espiri katarak somutlaştırdığımız bu sergide merak unsurunu ön planda tutup hem eğlenip hem öğrenmeyi amaçladık. Sergimiz  hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz tarafından oldukça ilgi gördü.

Serginin oluşturulmasında emeği geçen öğrencilerimize ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Selim Yiğit'e ayrıca bu güzel serginin fotoğraflanmasında Beden Eğitimi öğretmenimiz Mehmet Al'a teşekkür ederiz.

Mrt

“Sözlük Özgürlüktür” projesi kapsamında 9. sınıf öğrencileri ile atasözü ve deyimler temalı “Anlat Bakalım” ve “Bil Bakalım” etkinlikleri gerçekleştirildi. “ Anlat Bakalım” etkinliğinde öğrencilerimimiz atasözleri ve deyimleri arkadaşlarına hiç konuşmadan el kol hareketleriyle anlatırken çok eglendiler ve aynı zamanda öğrendiklerini pekiştirdiler. “Bil Bakalım” etkinliğinde ise öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri üç boyutlu olarak hazırladıkları çeşitli görsellerle anlattılar.

Çalışmada emeği geçen öğrencilerimize ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Elvan Sarcan, Pınar KAMAR ve Selim YİĞİT'e teşekkür ederiz.

Ock

Ocak ayı etkinlikleri kapsamında okulumuz Tarih öğretmenleri tarafından Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizle birlikte “ Hatırlatmaca" etkinliği yapılmıştır.Dilimizin zenginliklerinin tanınmasını,kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, kültür birikimini, düşünce dünyasını keşfetmiş oldular.

Ock

Okulumuz Tarih öğretmenleri tarafından Dilimizin Zenginlikleri(Sözlük Özgürlüktür )Projesi kapsamında Divanu Lügati't Türk'te de geçen günümüzde sıkça kullandığımız kelimelerle özgün olarak hazırlanan Hatırlatmaca ve Anlamını Bul oyunlari oynatılıp, öğrencilerimizin, atalarımızın kullandığı kelimeleri bulup, dilimizin zenginlikleriyle tanışmaları, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle  buluşmaları, buna bağlı olarak da dili daha iyi kullanmaları hedeflenmiştir. Çalışmada emeği geçen öğrencilerimize ve Tarih zümresi öğretmenlerimiz Nülifer İNGÖK, Serap OKAY ve Zeliha ALAGÖZ'e teşekkür ederiz.

Okulumuzdan yeni bir e-Twinning Projesi

DİLİMİZİN ZENGİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA SAFAHAT PANOMUZ

Safahat Okumaları Kapsamında Etkinlikerimiz Devam Ediyor

eTwinning Avrupa Kalite Etiketi Levhamızı Aldık

Onlar bizim kahramanlarımız

May

Meslek söyleşilerimize tüm hızıyla devam ediyoruz

May

"Hıdırellez", Hıdır yani Hızır ve İlyas'ın buluşma günüdür. Yıl boyunca Hızır karada, İlyas denizde dara düşenlerin imdadına yetişir. 6 Mayıs buluşma ve hasbihâl günüdür.